Přeskočit na hlavní obsah

26.5. Roncegno Terme, Riva del Garda

Dnešní den byl opět ve znamení sluníčka, ale i koupání a takové předprázdninové atmosféry na břehu jezera.
Ráno, při nákupu potravin na oběd, jsme v autobuse stihli odprezentovat referáty, které se týkaly místního zemědělství, 1.světové války a účasti českých legionářů v ní.
Po příjezdu do Roncegna, partnerského města Prahy 6,
jsme se před místní radnicí sešli s představiteli města. Přivítal nás starosta a radní pro školství, vzdělávání a kulturu.


S nimi jsme se vydali do nedalekého lázeňského komplexu, kde se lidé léčí pomocí léčebných koupelí a inhalací. Lázně pocházejí z přelomu 19. a 20.století a nesou prvky secesní architektury. 

Byli jsme uvedeni do slavnostního sálu, který byl a je využíván ke společenským událostem, koncertům a tanečním zábavám.



Po mnoha slovech díků, že jsme přijeli a že jsme byli přijati, následovalo předání malých dárků a pak drobné občerstvení. 

Dále jsme di prohlédli přilehlé místnosti, které mohou klienti lázní používat a pokochali jsme se výhledem do údolí Valsugana.








Po ukončení návštěvy a příslibech další spolupráce mezi školami, jsme se vydali na břeh Lago di Levico, kde jsme se naobědvali. A někteří neodolali vysloveně letní náladě a smočili se ve studené vodě. 



to už opravdu zavání prázdninami ...

Přesun od jednoho jezera k druhému jsme vyplnili odpočinkem v autobuse. U Lago di Garda se další otužilci vrhli do hody, která dnes měla 18,8 °C.




V útulném městečku na břehu jezera - Riva del Garda, jsme se ještě naposledy občerstvili zmrzlinou, kávou a nákupy, protože zítra již pojedeme domů.




Po večeři jsme doplnili poslední informace z referátů a pokusili si zabalit kufry, protože ráno již bude rychlé a krušné. Snídaně v 7 hodin a před osmou odjezd. Do Prahy to je asi cca 10 hodin autobusem.

V průběhu cesty se zde dozvíte, kde asi jsme a kdy přesně přijedeme. 


Populární příspěvky z tohoto blogu

Kdy a kam pojedeme

 Po delší pauze, způsobené nemocí Covid, jsme se opět rozhodli vycestovat do slunné Itálie. Ani tentokrát se program neobejde bez krás italských měst, historických informací a zastávek na kreslení. Z prahy vyrazíme v pondělí 22.května 2023 a pojedeme nejdříve do Verony. Tam budeme 3 noci ubytováni v hotelu Euromotel Croce Bianca . Z tohoto místa máme v plánu navštívit v úterý Padovu, ve středu Benátky a ve čtvrtek i samotnou Veronu.  Po prohlídce veronských památek nás bude čekat ve čtvrtek večer přejezd do druhého ubytování poblíž Lago di Garda - Albergo Varone . Z těchto míst bychom v pátek navštívili Trento a  partnerské město Prahy 6 – Roncegno. V sobotu 26.5. v dopoledních hodinách se vydáme na cestu do Prahy, kde budeme večer. Všechno ubytování je se snídaní, večere máme vyjednané v nedalekých restauracích a oběd budou děti dostávat formou obědového balíčku. Ve městech si vždy prohlédneme nejdůležitější památky a budeme mít i čas na zastavení se a nakreslení či namalová

Rekapitulace všech důležitých informací před odjezdem

  Náš odjezd se již blíží a proto si připomeneme důležité informace a přidám i nové. Odjezd: pondělí 22.5. 2023 v brzkých ranních hodinách, cca okolo 5:15 sraz, 5:30 odjezd. Tyto informace budou ještě aktualizovány podle propočtů pana řidiče. Ale samotná cesta trvá 8,5 hodiny pro osobní auto. Je nutné počítat s povinnými přestávkami a průjezdem Mnichova v klasické mnichovské dopravní špičce. Na cestu doporučuji dostatečné množství jídla a pití  - první společné jídlo bude večeře v hotelu ve Veroně ( https://www.euromotel.net /),  polštářek pro větší pohodlí a pokud někdo má, můžete vzít i DVD s dobrým filmem. Je ale nutné originální DVD, ne přepálené. Věci, jejichž seznam byl již jednou sepsán, ale znova jej zopakuji, je dobré mít zabalené v kufru či cestovní tašce. Autobus bude vždy stát těsně u hotelu, nebudeme věci tahat daleko. Do autobusu doporučuji batůžek s cestovními nezbytnostmi a zásobami. Budou nutná nějaká drobná eura na toalety na benzínových pumpách v Německu a Rakousku