pondělí 11. května 2015

Pondělí 11.května - Brixen a Bolzano

Po noci strávené v horském hotelu a vydatné snídani, jsme se chvíli seznamovali s prostředím a věnovali se jazykové průpravě.
pohled z louky před hotelem

snídaně šampionů


škola v přírodě
Cesta zpět do údolí nabízela krásné výhledy a i o vzrušení bylo postaráno. Úzká silnička se zařezávala do svahu, ale pan řidič v jízdě zručnosti obstál. Děti si připoměly významého českého politika, novináře, satirika a buřiče Karla Havlíčka. Ten v brixenském exilu pobýval nejdřív v hotelu Elefant. Potom se i s rodinou přestěhoval do domku na okraji Brixenu.
V Bolzanu jsme zamířili do centra města. Na náměstí Walther, zvané též Farní, jsme si prohlédli Duomo, který je zasvěcen Nanebevzetí panny Marie a děti si na něm natrénovaly rozlišování románských a gotických stavebních prvků.
fresky v chrámu




















interier






















K polednímu jsme zasedli u fontány na Piazza delle Erbe a pojedli.
Po obědě následovala siesta zpestřena kreslením malebných zátiší historického centra města.

V jižní části města jsme navtívili vojenský hřbitov, kde leží pohřbeni rakousko-uherští vojáci, padlí v 1.světové válce. Na jednoduchých náhrobcích jsme našli mnoho českých jmen.
































V podvečerních hodinách jsme dorazili do Trenta, kde jsme se ubytovali v hotelu Venezia, přímo na hlavním náměstí historického města.
Večeře nás čekala v blízké restauraci Rosa d´oro .Až do této doby jsme neměli tušení, kolik toho děti mohou sníst. Pak nás čekala večerní procházka městem a následovný útok na postele a polštáře.
čekáme na večeři





















naše náměstí

Co je nutné zařídit před cestou?

   V každém případě je důležité, aby byly děti pojištěné a to na celou domu zájezdu, tedy od pondělí 20.5. do soboty 25.5. 2024.  Každý účas...