Přeskočit na hlavní obsah

Rovereto, Forte Belvedere - 23.5. 2019


Dnešní den začal balením, snídaní a přesunem do autobusu i se všemi zavazadly. Vyrazili jsme zpět do hor a navštívili La Campana della Pace (zvon míru) na městem Rovereto.
Na počátku byl dokumentární film.......




 ...a pak jsme pokračovali až na vyhlídku na údolí řeky Adige, kde byl zvon míru.
 Zvon byl poprvé instalovaný ve 20.letech 20.století. Byl ukut z děl a zbraní, ktreré tu v okolí zanechala 1.světová válka. Zvoní každý den večer na připomínku a k úctě padlým vojákům i civilistům ve všech válkách.





 Asi bychom těžko hledali krásnější místo!
Poté se náš autobus šplhal do kopců až k rakousko-uherské  pevnosti Lavarone Belvedere. Výhledy byly vskutku úchvatné.



 Celou pevnost i s podzemím jsme si prohlédli s paní průvodkyní.




Interiéry pevnosti



Lékařský materiál

Pořád dolů?





Náš vysokohorský autobus

Po prohlídce a krátké svačince, jsme se přesunuli do nového působiště ve městě Trento. Bydlíme v hotelu téměř na hlavním historickém náměstí.
Je tu krásně!

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kdy a kam pojedeme

 Po delší pauze, způsobené nemocí Covid, jsme se opět rozhodli vycestovat do slunné Itálie. Ani tentokrát se program neobejde bez krás italských měst, historických informací a zastávek na kreslení. Z prahy vyrazíme v pondělí 22.května 2023 a pojedeme nejdříve do Verony. Tam budeme 3 noci ubytováni v hotelu Euromotel Croce Bianca . Z tohoto místa máme v plánu navštívit v úterý Padovu, ve středu Benátky a ve čtvrtek i samotnou Veronu.  Po prohlídce veronských památek nás bude čekat ve čtvrtek večer přejezd do druhého ubytování poblíž Lago di Garda - Albergo Varone . Z těchto míst bychom v pátek navštívili Trento a  partnerské město Prahy 6 – Roncegno. V sobotu 26.5. v dopoledních hodinách se vydáme na cestu do Prahy, kde budeme večer. Všechno ubytování je se snídaní, večere máme vyjednané v nedalekých restauracích a oběd budou děti dostávat formou obědového balíčku. Ve městech si vždy prohlédneme nejdůležitější památky a budeme mít i čas na zastavení se a nakreslení či namalová

Rekapitulace všech důležitých informací před odjezdem

  Náš odjezd se již blíží a proto si připomeneme důležité informace a přidám i nové. Odjezd: pondělí 22.5. 2023 v brzkých ranních hodinách, cca okolo 5:15 sraz, 5:30 odjezd. Tyto informace budou ještě aktualizovány podle propočtů pana řidiče. Ale samotná cesta trvá 8,5 hodiny pro osobní auto. Je nutné počítat s povinnými přestávkami a průjezdem Mnichova v klasické mnichovské dopravní špičce. Na cestu doporučuji dostatečné množství jídla a pití  - první společné jídlo bude večeře v hotelu ve Veroně ( https://www.euromotel.net /),  polštářek pro větší pohodlí a pokud někdo má, můžete vzít i DVD s dobrým filmem. Je ale nutné originální DVD, ne přepálené. Věci, jejichž seznam byl již jednou sepsán, ale znova jej zopakuji, je dobré mít zabalené v kufru či cestovní tašce. Autobus bude vždy stát těsně u hotelu, nebudeme věci tahat daleko. Do autobusu doporučuji batůžek s cestovními nezbytnostmi a zásobami. Budou nutná nějaká drobná eura na toalety na benzínových pumpách v Německu a Rakousku