čtvrtek 25. května 2017

Středa 24.5. Cesta z Milána do Trenta

Dnes ráno po snídani jsme si dobalili svá zavazadla, rozloučili se s hotelem i zvířátky v blízkém okolí, a vydali se na cestu do Trenta. Cílem cesty ale nebyl pouze přejezd, ale také prohlédnout si krásy městeček a přírody okolo Lago di Garda.
pštros!?

oslíci a kůň
Co bude dnes dobrého k obědu?
Po cestě jsme se ještě zastavili na nákup a pak jsme se již řítili milánskou stabilní dopravní špičkou na sever.













po mostě do městečka
První ze dvou vybraných měst byla Pescheria del Garda. Jedná se o město na jižním konci jezera. Do původně zamýšleného Limone sul Garda jsme bohužel nemohli zavítat, jelikož náš autobus by neprojel nízkými tunely. Ale myslím, že Pescheria byla krásným náhradním cílem.
Celé město bylo koncipováno jako pevnost (podobná Terezínu, Josefově.....).
Na jednom z bastiónů jsme poobědvali.





















Z bastiónů byla krásná vyhlídka na město i na jezero.
výhled z bastiónů
výhled z mola

výhled na děti

výhled na prázdniny
 Po důkladné prohlídce Pescherie a ochutnávce místní výborné zmrzliny jsme pokračovali v cestě na severní cíp jezera a to po jeho východním břehu. Po hodině a půl jsme dojeli do Riva del Garda, jednoho z nejkrásnějších letovisek u Gardy.


vše je fotogenické
 Náš výsadek v Rivě se orientoval rovnou na pláž. Voda byla opravdu studená, ale některé děti si, pod dozorem plavčíka, rády smočily nohy i něco víc.
Že by útěk před studenou vodou?

Hurá!!! Užíváme si!!!!

Svalovci na pontonu

Malá mořská (jezerní) víla

Z pláže nás vyhnala labuť


U hradu
 Po vykoupání, další zmrzlině a krátké prohlídce historického centra jsme se přes Arco (ráj horolezců a lezců) přesouvali do Trenta.
Tam jsme se rychle ubytovali a pokračovali na večeři. Měli jsme těstoviny a pravé italské rizito, tolik odlišné od toho českého, že dětem moc nechutnalo. Nakonec byl ještě salát.
Vracet se do Trenta do hotelu Venezia je jako vracet se domů. Vlídné uvítání, známé pokuje, výhled na románský dóm. Po večeři následovala krátká procházka historickým centrem a pak už jen postel.
A co nás čeká zítra?
Pojedeme do Roncegna a budeme se družit s našimi italskými přáteli.


Co je nutné zařídit před cestou?

   V každém případě je důležité, aby byly děti pojištěné a to na celou domu zájezdu, tedy od pondělí 20.5. do soboty 25.5. 2024.  Každý účas...